Kepekli Saç ve Kepek Sorunları

Kepekli Saç ve Kepek Sorunları

Saçlarımıza karşılaştığımız kepek sorunları kadın erkek ve çocuk fark etmeksizin herkesi etkileyebiliyor.

Saçlarımızda kepek oluşmasının sebeplerini, saçlarımızda oluşabilecek kepeklenmeler için alınacak tedbirleri, kepekten kurtulmanın yollarını, sizler için araştırdık.

Psikolojik sorunların kepeklenmeye yol açtığı bilinen bir gerçektir. Saçların yeteri kadar temiz tutulmaması ve bakım yapılmaması. Havanın etkisi ve saçlarınızı yıkadığınız suyun etkisi de yüksektir.

Kepek oluşumunda dışsal sebeplerin çok faktörü yoktur en büyük sebepler içsel ve fizyolojik sebeplerdir. Bunları detaylandıracak olursak;

Sağlıksal sorunlar, hormonlarda görülen düzensizlikler, saç derisinin alerjik reaksiyon göstermesi ve psikolojik sorunlardır. (Streste dâhil)

Beslenme sorunlarının da kepek sorunlarına yol açtığı söylenmektedir. Yüksek oranda şekerli gıda tüketimi

Bilinçsiz şekilde bünyeye alınan nişasta ve yağ, düzensiz ve sağlıksız beslenme tarzı gibi.

Dışşal ve fiziksel şartları detaylandıracak olursak bunlar; Saça bilinçsiz ve kontrolsüz şekilde uygulanan Jöle, sprey, saç boyası, havanın saç üzerindeki etkisi, saçların yeteri kadar yıkanmaması, şampuan diğer bakım ürünleri kullandıktan sonra saçın su ile yeteri kadar temizlenmemesi gibi nedenlerde dış sebepler arasında görülmektedir.

Kepek oluşumu mevsimsel değişikliklerde de etkin bir sorun olarak karışımıza çıkabilmektedir. Genelde kepeklenme yağışlı havalarda çoğalıp sıcak aylarda ise azalmaktadır.

Kepek problemini yok etmek için yapılması gerekenler ise; Piyasada kepek önleyici birçok ürün bulunmaktadır, bunların kaliteli olanlarından kullanabilirsiniz

Saçlarınıza uyguladığınız bakım kremlerini, jöleleri, spreyleri ve şampuanları sürdükten sonra su ile iyice durulamanız iyi olacaktır. Kepek oluşumunun bazen vitamin eksikliğinden de kaynaklandığı söylenmektedir.

Kepek için etkili ilaç uyku olduğu belirtilmektedir. Son zamanlarda uyku eksikliği uykuda düzensizliği kepek oluşumuna yol açtığı söylenmektedir.

Saç derisinde sürekli yenilenmeler meydana gelmektedir. Sertleşen ve eskiyen deri hücrelerini vücut tarafından atılır yerine yeni deri hücreleri ortaya çıkar. Deri hücreleri ayda bir kendiliğinden yenilenmektedir. Hücrelerin hızla yenilenmesi hızlı olduğu takdirde saçlarda kepeklenme görülür.

Dondurucu sprey ve jöleler saç derisinde kurumaya neden olur. Bundan dolayı hücrelerde artışlar meydana gelir ve kepeklenmeye neden olur. Böylece deri hücreleri aşırı çoğalır ve kepek oluşur.

Kepek İçin Kullanılan Şampuan Türleri Nelerdir Faydaları Nedir?

Kepek için sık sık kullanılan kepek şampuanları bazen kötü durumlara yol açabilmektedir.

Kepek için kullanılan şampuanlarda deriyi tahriş edici bazı kimyasallar maddeler bulunmaktadır.

Bu tür şampuanların aslında kepeği yok etme gibi bir etkisi yok denecek kadar azdır.

Ama başınızdaki kaşıntıyı azaltma etkisi vardır.

Kepek Oluşumunu Engellemek İçin Bazı İpuçları

Saçlarınızı aşırı sıcak su ile yıkamayınız.

Saçlarınızı fön makinası ile kuruturken ısı ayarını düşürünüz.

Saç derisine kurutucu etkisi olan ürünleri kullanmamaya gayret ediniz. (jöle, Dondurucu Sprey gibi)

Tarak tercihi yaparken saç diplerine zarar vermeyen tarakları tercih edin ve tararken sert davranmayın.

Yağlı gıda tüketimini azaltmanız kepek oluşumunu kısmen etkilemektedir.