Saç Ekimi Hakkında Bilgilendirme

  • Ana Sayfa
  • Saç Ekimi Hakkında Bilgilendirme
Saç Ekimi Hakkında Bilgilendirme

Aşağıda tarafınıza saç ekim süreçleri hakkında ve bu süreçler esnasında kişilerin uyması gerekenler ile ilgili olarak açıklamalar yer almaktadır. Kişilerin saç ekim işleminden maksimum faydalanabilmeleri açısından aşağıda belirtilen hususlara uyulmasında önemli ölçüde fayda olduğunu belirtmek isteriz.

Saç Ekim Öncesi Uyulması Gereken Hususlar

Operasyondan en az 15 gün öncesinde aspirin ve benzeri (coumadin, karum, pingel vs) kan sulandırıcı ilaçların ayrıca kullanıyorsanız vitamin grubu ve doğal otlar gibi ilaçların kesilmesi gerekmektedir. Daha önce geçirilmiş veya şuan var olan hastalıklarınız (şeker, yüksek tansiyon, kalp hastalığı) ile ilgili doktorunuza bilgi vermelisiniz. Alkol ve sigara kullanım miktarınızı mutlaka belirtmeniz gerekir. Operasyondan bir gün önce şampuan ile saçınızı yıkayınız, ek bir saç bakım ürünü kullanmayınız. Kullandığımız tekniğin bir avantajı olarak operasyon sonrasında( başınızda spor bir şapka olmak şartıyla) normal hayatınıza devam edebilirsiniz. Kıyafet olarak özellikle boğazlı olmayan bir giysi veya rahat giyip çıkarabileceğiniz bir gömlek yada tişört ile gelmenizi öneririz. Saç ekimi öncesi saçlarınızın kesimi tarafımızdan yapılacaktır. ( Fue tekniğinin kullanılabilmesi için saçların 1 numara kesilmesi gerekmektedir.)

Operasyon Süreci İle İlgili Bilgilendirme

Hastanın işlem sureci planlanan greft sayısına bağlı olmakla, 3000 greftlik işlem  8 ile 10  saat arası sürmektedir. Bu süreçte hastaya gereken molalar verilmektedir. Hasta bu süreçte ve sonrasında ağrı duymayacaktır. Takip eden süreçte hasta 24 saat sonra kontrol için kliniğe tekrar gelmesi gerekmektedir.

Saç Ekim Sonrası Süreç

Fue ile saç ekiminde saçlar 1 numara kısa kesildiği için ense bölgenizdeki izler 1 hafta 10 gün sonra kaybolur. Ekimden hemen sonra alım yapılan bölge bandajlanır. Bu bandajı hemen ertesi gün tarafımızca çıkarılır. Bölgenin mikrop kapmaması ve hızlı iyileşmesi açısından anti bakteriyel pomat sürülür. Ekimden sonra çok fazla açık alanda dolaşmadığınız, çok güneş ışığında ve mikroplu ortamlarda bulunmadığınız takdirde bu süreç sadece 5-6 günde düzelir. Operasyon sonrasında ağır işlerden, spor ve cinsel aktiviteden bu süreç boyunca kaçınınız. Ancak yıkama periyodunun 5. gününden itibaren normal hayata dönebilirsiniz. İlk 1 haftalık dönem içerisinde mümkünse sigara kullanmamanızı, ilaçlar ile etkileşimi olabileceğinden, alkol kullanımını terk etmenizi öneririz.

 Ekimden sonraki ilk yıkamanız genelde 3. günden itibaren verilen özel şampuan ve losyonlarla 1 hafta boyunca günlük 1 kez olmak üzere devam eder. En önemli konu ise saç ekilen alanının ilk günden itibaren hiç bir şekilde darbe almaması, ellenmemesi ve açık alanlarda şapka giyilmesi gerekir. Bu dikkat edilecek durum sadece 1 haftadır.  Doktorunuzun verdiği bir kaç gün için kullanacağınız ilaç  ve tavsiyeleri haricinde özel bir bakım vs durum söz konusu değildir. Ekilen saçlar ilk 1 ayın sonunda dökülürler ve ekimden sonra 3. aydan itibaren yeniden çıkmaya başlarlar. Bu süreç 6 ile 8 ay sürer artık yeni saçlarınız dökülmemek üzere çıkması tamamlanmış olur.

Genel itibariyle bakıldığında hastalarımızın saç ekim işlemi ile ilgili olarak hastanemiz bünyesinde geçireceği saat dilimi 8 ile 10 saat arasındadır. Ertesi gün kontrol ve bandaj değişim sonrasında seyahat etmek için uygun hale gelebileceklerdir.