Saçlarla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

  • Ana Sayfa
  • Saçlarla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar
Saçlarla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Son yıllara baktığımızda kadın olsun erkek olsun birçok kişinin sorunu olmaya başladı. Saç dökülmeleri arttıkça saçla ilgilide her kafadan bir ses çıkmakta ve yanlış bilinen doğrular ortaya çıkmaktadır. İşte Doğru Bilinen yanlışlar

Saçlarınızı kazıtmak ya da sık kesim yaptırmak saçlarınıza canlılık kazandırır. Ya da saç dökülmesini önler. ( Yanlış )

Kazınan saçların daha kalın gözükmesine sebep olan ince saç uçlarının kesilerek yerine yenisinin gelmesidir. Bu da saçın daha kaliteli gözükmesine sebep olur.

Bir diğer olay saçlar kazındığında saçların uç kısımları dokunulduğunda ele daha keskin gelmesi saçları daha kalın hissettirecektir.

Şapka kullanımı başörtü takmak saç dökülmesine sebep olur.( Yanlış )

Bilinenin aksine saçlarımız oksijeni havadan değil başınızda bulunan damarlardan gelen kan dolaşımından almakta ve beslenmektedir. Ama saçlarınızı çok sıkı şekilde bağlamak başınızı örtü ya da şapka ile sıkıştırmak kan dolaşımınızı yavaşlatır. Ve saç sağlığınızı olumsuz etkiler.

Baba kel ise oğlu da kel olacaktır.( Yanlış )

Aslında bu kısmen doğrudur fakat kesin olarak söylenmesi doğru değildir. Erkeklerde saç dökülmelerinin büyük bir çoğunluğu genetiktir. Aile büyüklerinizde saç sorunları varsa saç dökülmesine karşı önlem almanızı tavsiye ederiz. ( Saç mezoterapisi Ve Prp Tedavisi ) Saç dökülmesine karşı Dünya’da ve Türkiye’de kullanılan en etkili yöntemlerdir. Aslında her insanın az da olsa saç kaybı yaşaması çok normaldir.

Fazla cinsel ilişki saç dökülmesine neden olur.( Yanlış )

Kesinlikle doğru değildir. Erkeklerde bulunan yüksek orandaki testosteron hormonu ve saç dökülmesine etkisi yoktur. Bilhassa düzenli ve sağlıklı bir cinsel yaşam stresi oranını ve gerilimi düşürmesiyle, kalp atışını düzenlediği ve kan dolaşımını hızlandırdığı için kadın olsun erkek olsun her ikisi saç sağlığı için önemlidir.

Saçların kuru, yağlı, normal olması genetiktir.( Yanlış )

Beslenme kalitesi yaşadığınız stres ve vücudunuzdaki hormon yapısı  saç derinizdeki yağ bezlerini daha aktif hale getirebilmekte ya da daha pasif hale düşürebilmektedir.