Saç Ekiminde Anestezi Nasıl Yapılır?

  • Ana Sayfa
  • Saç Ekiminde Anestezi Nasıl Yapılır?
Saç Ekiminde Anestezi Nasıl Yapılır?

Saç ektirmeyi düşünen kişilerin sıklıkla sorduğu sorulardan birisi de budur. Saç nakli operasyonları lokal anestezi ile yapılan bir operasyondur. Yani sadece baş kısmınız uyuşturulur. Bilinç durumunuz açık kalacaktır. Saç ekimi operasyonlarında  genel anestezi uygulaması yok denecek kadar azdır.

Genel anestezi ile yapılan saç ekim hastaları genelde sağlıksal olarak başka problemleri olduğu için genel anestezi tercih edilir. Daha öncede belirtiğimiz gibi genel anestezi ile saç ekimi neredeyse yoktur. Bundan dolayı saç ekim operasyonlarının neredeyse tamamı lokal anestezi ile yapılır.

İki ayrı bölge uyuşturulur. Öncelikle kıl köklerinin alınacağı bölgeye anestezi yapılır. Bu bölgeye anestezi yapıldıktan sonra hastaya uyuşup uyuşmadığı sorulur eğer uyuşmuşsa kıl köklerinin mikro motorla alımı yapılabilir.

İkinci işlem olarak ekim yapılacak alana anestezi yapılır.Anestezi yapıldıktan sonra yine hastaya uyuşup uyuşmadığı sorulur eğer anestezi işlemi gerçeklemişse kanal açma işlemine geçilir.

Lokal Anestezinin Etkisi Ne Kadar Sürer?

Bu kişiden kişiye değişmekle beraber genelde 10-15 saat arası sürmektedir. Operasyon bittikten sonra  anestezinin etkisi ile hasta kafasında  bir boşluk hissi yaşanabilir. Burada dikkat edilmesi gereken bazı şeyler vardır. Operasyon sonrası hastalar arabasına binerken ve inerken kafasını çarpması çok sık görülen bir olaydır.

Buna benzer olayların yaşanmaması için kişiye bu tür durumların anlatılması gerekmektedir.  Anestezinin etkisinin ertesi gün tamamen geçmesi beklenir.