Saç Tipleri ve Özellikleri

Saç Tipleri ve Özellikleri

Normal Saçın Yapısı Ve Özellikleri

Saçların kalınlığı ve yağlanma oranı normal düzeydedir. Böyle bir yapıya sahip saçlar yıkandığı zaman güzel bir parlaklığa sahip olacaktır. 

Kuru Saçın Yapısı Ve Özellikleri

Kafa derinizdeki yağ bezeleri saç gövdesini kaplayacak kadar yağ üretmez ise saçların kuru bir saça sahip olacaksınızdır. Saçları boyatma, perma yaptırma ya da fön makinası ile saçları şekillendirme ya da kurutmada kuru saçlara neden olabilmektedir.Bu tarz işlemlerde saçlar  ciddi zararlar görür ve nemi başarılı bir şekilde tutamayacaktır. Bu tür işlemleri gören saçlar hasar almış saçlardır kolayca kırılabilir, sertleşebilir, elektriklenebilir, dökülebilir.

Kuru saçlar genelde orta yaşlı insanlarda görülür. Sebebi ise vücut daha az yağ üretecektir. Güneşin zararlı ışınları ve havuzlarda olan klorlu sularda saçları kurutabilmektedir.

İnce Saçın Yapısı Ve Özellikleri

İnce yapılı saçlar genellikle zayıf görünür. Saç teli oranı daha azdır. Saçlar genellikle dolgun bir görünüme sahip değildir. İnce ve zayıf saçlar, kimyasal işlemlerde (saç boyatma düzleştirme solüsyonu vb.) durumlarda daha kolay hasar görebilir daha kolay kırılabilir ve dökülebilir.

Yağlı Saçın Yapısı Ve Özellikleri 

Saçların görünüşü ve gövdesi kötü bir duruma gelmiştir. Sebebi ağır saç teli kafa derisine yapışmıştır. Eğer saçlarınız çok yağlı ise her gün yıkamanızda fayda görüyoruz.